Προστατευτείτε από τους διαρρήκτες

Προστατευτείτε από τους διαρρήκτες

Στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για τους διαρρήκτες

 

Ποτέ δεν ξέρεις το αν κάποιος θα προσπαθήσει να μπει στο σπίτι αλλά είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί. Για την προστασία μας καλό είναι να έχουμε εγκατεστημένο ένα σύστημα συναγερμού ενώ αν δεν έχουμε, καλό είναι να ξεκινήσουμε να το σκεφτόμαστε σοβαρά.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! Ως μέρος μιας σειράς μέτρων πρόληψης – ένας συναγερμός από μόνος του δεν θα εμποδίσει την είσοδο στο σπίτι σας.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα πριν κάποιος προσπαθήσει να μπει στο σπίτι σας, έχοντας παράλληλα κατά νου τα παρακάτω στοιχεία για τους κλέφτες.

Μέτρα προφύλαξης στο σπίτι

  • Τοποθετήστε καλό εξωτερικό φωτισμό (Κάντε το σπίτι σας να μοιάζει με κάποιον που ζει σε αυτό ενεργοποιώντας τα φωτά και τα ραδιόφωνα με χρονοδιακόπτη τις ώρες που απουσιάζετε και νυχτώνει).
  • Κρατήστε τις σκάλες και τα εργαλεία μακριά, μην τα αφήνετε έξω από όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σπάσουν στο σπίτι σας. Βαριοπούλες γκασμάδες, φτυάρια, σιδερά δίνουν εύκολη πρόσβαση και γίνονται φονικά εργαλεία. Προστατευτείτε, τοποθετώντας τα πάντα σε αποθηκευτικό χώρο εντός του σπιτιού.
  • Ασφαλίστε τα μεταφορικά σας μέσα ακόμα και τα ποδήλατα κλειδώνοντας τα σε ασφαλές και ελεγχόμενο από το σύστημα μέρος.
  • Εάν δεν είστε σίγουροι ποιος είναι στην πόρτα σας, μην του ανοίξετε. Ελέγξτε την ταυτότητα του καλούντος καλώντας την εταιρεία που ισχυρίζονται ότι προέρχεται από την ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ ή και την ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
  • Αποφύγετε να συζητάτε σχέδια διακοπών και να τα αναρτάτε σε δημόσιους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης – οι διαρρήκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που δημοσιεύετε εκεί προς όφελός τους.
  • Συνεργαστείτε με μια αξιόπιστη επιχείρηση ιδιωτικής προστασίας (όπως η ΔΣ Security) για να παρακολουθεί και να προστατεύει εσάς και την ιδιοκτησία σας.

Οι κλέφτες δουλεύουν

Οι διαρρήκτες σε πολλές περιπτώσεις έρχονται με τη μορφή ενός εργαζομένου στο σπίτι μας όπως π.χ. υδραυλικό, ηλεκτρολόγος κ.α. Μία καλή ιδέα είναι να κρύψετε τα πολύτιμα αντικείμενά σας όταν έχετε σκοπό να φέρετε κάποιον στο σπίτι σας.

Κρύψτε τα πολύτιμα για εσάς αντικείμενα

Καλό είναι να κρύβετε τα αντικείμενα που θεωρείτε πολύτιμα μέσα στο παιδικό δωμάτιο, αφού οι διαρρήκτες πολλές φορές θεωρούν ότι δεν θα βρουν κάτι τόσο πολύτιμο εκεί. Προσπαθήστε να μην αφήνετε τα ακριβά παιχνίδια των παιδιών σας εκτεθειμένα έξω από το δωμάτιο αφού αυτό μπορεί να είναι ένα δείγμα πως και άλλα πολύτιμα αντικείμενα βρίσκονται εκεί.

Δουλεύουν κοντά στο σπίτι

Οι διαρρήκτες έχουν την τάση να δουλεύουν πολύ κοντά στο σπίτι σας. Αυτό συμβαίνει διότι θέλουν να ξέρουν μία διαδρομή διαφυγής αφού ολοκληρώσουν την κλοπή. Αν η περιοχή τους είναι γνώριμη, είναι πιο εύκολο γι’ αυτούς να ξεφύγουν.

Η ώρα που δρουν συνήθως

Οι διαρρήξεις γίνονται είτε μεσημεριανές ώρες είτε το βράδυ. Το μεσημέρι, αρκετοί βρίσκονται εκτός σπιτιού, οπότε τα σπίτια μένουν άδεια, ενώ το βράδυ ο εντοπισμός των διαρρηκτών είναι πιο δύσκολος. Επίσης το φως της ημέρας βοηθάει στο να καταφέρουν να εντοπίσουν τα πολύτιμα αντικείμενα από τα παράθυρα. είναι σημαντικό να αποκλείσετε την πιθανή οπτική επαφή των κλεφτών με το εσωτερικό του σπιτιού. Να επισημάνουμε πως ο μέσος χρόνος μίας διάρρηξης είναι τα 10 λεπτά.

Αποφεύγουν τα συστήματα ασφαλείας

Οι κλέφτες, αποφεύγουν τα σπίτια που είναι εξοπλισμένα με ένα σύστημα ασφαλείας. Ένας καλός τρόπος για να αποτρέψετε μία ληστεία είναι να τοποθετήσετε και την ανάλογη σήμανση στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σας!

Κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας είναι ένας τρόπος για να καταφέρετε να προστατευτείτε αποτελεσματικά από τους διαρρήκτες. Η καταγραφή ενός περιστατικού που αφορά την παραβίαση του σπιτιού σας, μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά τις αρχές στον εντοπισμό των δραστών. Η ΔΣ Security διαθέτει μία ευρεία γκάμα από κάμερες και συστήματα ασφαλείας καλύπτοντας κάθε σας ανάγκη.